Als je een zakelijke financiering nodig hebt, kun je uit diverse financieringsvormen kiezen. Welke financieringsvorm bij jouw onderneming past, is afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke vraag hierbij is: waar wil je de financiering voor gebruiken en wat is het doel van je financiering? Voorbeelden hiervan zijn een zakelijke lening, een objectfinanciering of een werkkapitaalfinanciering. Ben jij benieuwd welke financieringsvorm het best bij jouw onderneming past? Dat vertellen wij je graag hieronder.
Investeren om te groeien
Als ondernemer heb je waarschijnlijk de ambitie om te groeien. Je onderneming laten groeien kan op verschillende manieren en het zou kunnen dat er hiervoor een investering nodig is. Als zo’n investering een eenmalige aanschaf betreft, is een bedrijfslening oftewel een zakelijke lening een goed idee. Een bedrijfslening is geschikt om een eenmalige investering te doen in iets wat een langere tijd meegaat. Hierbij kun je denken aan een volledige nieuwe kantoorinrichting, een nieuwe website of een marketingcampagne.
Werkkapitaalfinanciering
Een werkkapitaalfinanciering is vooral geschikt voor het creëren van werkkapitaal binnen de organisatie. Deze financiering kan gebruikt worden om de dagelijkse financiële verplichtingen die je als bedrijf hebt, soepel te laten verlopen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het uitkeren van salarissen, voorraden aanvullen en leveranciers betalen. Er kan een moment komen dat er te weinig werkkapitaal is, bijvoorbeeld na een tegenslag of crisis. Het aanvragen van een werkkapitaalfinanciering kan je dan uit de brand helpen.
Objectfinanciering
Een klusjesman kan waarschijnlijk niet zonder zijn gereedschap, net zoals een kapsalon waarschijnlijk niet zonder haar scharen en kappersstoelen kan. Deze benodigdheden kunnen een behoorlijke investering zijn. Heb jij zelf niet voldoende middelen om hierin te investeren? Dan kan een objectfinanciering een uitkomst bieden. Bij een objectfinanciering dient het object als onderpand, vandaar de naam objectfinanciering. Een voordeel hiervan is dat het zou kunnen dat de voorwaarde een stuk gunstiger zouden kunnen zijn, dan bij een ‘gewone’ lening. De geldverstrekker heeft immers een onderpand.
Hoe kies ik de juiste financieringsvorm én hoe sluit ik een financiering af?
Zoals de bovenstaande tekst weergeeft, is de financieringsvorm waarvoor je kiest afhankelijk van je ondernemersdoel waarvoor je een financiering aan wilt aanvragen. De juiste keuze maak je daarom vooral door je huidige situatie en doelen te bekijken. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kan je natuurlijk altijd advies inwinnen van een specialist.
Welke financieringsvorm je ook kiest, voordat je jouw financiering ontvangt moet je een financieringsaanvraag doen. Doordat je tegenwoordig een online financieringsaanvraag kunt doen, kan dit snel en eenvoudig. Als je een online financiering wilt aanvragen dien je een aantal bedrijfsgegevens, zoals jouw jaarrekening en bij- en afschrijvingen, aan te leveren waarna je een aanbod op maat ontvang. Hierdoor weet je gelijk waar je aan toe bent en wat er mogelijk is voor jouw onderneming.